Sofralab - Представя


Нови продукти за кампания 2014-2015


VIALATTE FERM R96

VIALATTE FERM R96 e щам дрожди S. cerevisiae отличаващ се със способността си да изявява потенциала на гроздето и много функционалност. VIALATTE FERM R96 се адаптира добре за различни сортове и различни степни на зрялост за производство на млади вина или такива за отлежаване. Ароматния профил е ориентиран към нотки на червени и черни плодове, подправки и билки (черен пипер, евкалипт, сладка папрат…). Произведените вина са комплексни с изявена свежест в аромата. VIALATTE FERM R96 се препоръчва за винификация на Сира, Мерло, Каберне, Мурведър.

Разфасовка : 500 g

За повече информация | VIALATTE FERM R96 |


VIALATTE FERM R71

VIALATTE FERM R71 е щам дрожди S. cerevisiaeселекциониран заради способността си за получаване на интензивни червени и розе вина със свеж и ферментационен профил (малки червени плодове, малини, френско грозде ...). Много устойчиви, VIALATTE FERM R71 позволява извеждането на добра алкохолна ферментация дори и в случаите на ограничаващи фактори (алкохол, ниска температура, ниска мътнота …). Могат да бъдат използвани при традиционна винификация или при термовинификация. VIALATTE FERM R71 се препоръчва за производство на меки и плодови червени и розе вина от международни сортове.

Разфасовка : 500 g

За повече информация | VIALATTE FERM R71 |


VIALATTE FERM R82

VIALATTE FERM R82 e щам дрожди S. cerevisiae селекциониран за винификация на грозда с добра зрялост и предназначен за производство на червени вина за средно и дълго отлежаване с ароматен профил на зрели плодове (червени и черни плодове).VIALATTE FERM R82 също така има способност да намалява развитието на редукция за сортове, които са чувствителни като Каринян или Сира.

Разфасовка : 500 g

За повече информация | VIALATTE FERM R82 |


VIALATTE FERM R100

VIALATTE FERM R100 е щам дрожди S. cerevisiae селекциониран за производство на заоблени и плодови вина, предназначени за късо до средно отлежаване. Благодарение на много добрите си ферментационни характеристики, щама позволява отличен контрол на алкохолната ферментация : много добра кинетика на АФ, чистота в ароматите, много ниско продуциране на летлива киселинност. VIALATTE FERM R100 позволява производството на интензивни, чисти, плодови вина с много мазнота във вкуса благодарение на продуцирането на глицерол. Щамът се адаптира отлично за всички типове сортове.

Разфасовка : 500 g

За повече информация | VIALATTE FERM R100 |


VIALATTE FERM W12

S. cerevisiae galactose - селекциониран за производство на бели, розови и червени вина, VIALATTE FERM W12 оптимизира финеса на ароматите и заоблеността във вкуса. VIALATTE FERM W12 автолизира бързо, т.е. идеално се адаптира за отлежаване върху утайките в резервоар или барик. Щамът позволява да се съхрани качествения потенциал и сортовия характер на гроздата, отглеждани при най-добри условия. VIALATTE FERM W12 се препоръчва за сортове Шардоне, Мускаде, Вионие, etc. Изключително издръжлив щам, VIALATTE FERM W12 се препоръчва и в случи на спряла ферментация.

Разфасовка : 500 g

За повече информация | VIALATTE FERM W12 |


NUTRICELL

NUTRICELL е комплексна храна за дрожди съдържаща всички необходими хранителни елементи за извеждане на алкохолна ферментация, а именно тиамин, минерален азот и инактивирани дрожди. Добавянето й при засяването или по време на АФ, позволява ефикасното активиране старта на АФ и избягване забавянето на ферментацията при трудни условия.

Разфасовка : 1 kg и 10 kg


NUTRICELL INITIAL

NUTRICELL INITIAL е храна за дрожди богата на амино киселини, витамини, минерали и особено на растежни фактори. Препоръчва се за оптимизиране работата на дрождите при трудни условия. NUTRICELL INITIAL подобрява ферментацията и органолептичните качества на вината, ограничавайки образуването на летливи киселини и H2 S.

Разфасовка : 1 kg и 10 kg

За повече информация | NUTRICELL INITIAL |


NUTRICELL START

NUTRICELL START e комплексна храна за дрожди, без сулфати, препоръчвана за активиране на алкохолната ферментация. Добавянето й при засяване внася всички необходими елементи за осигуряване подхранването на дрождите : витамини (вкл. тиамин),минерали, минерален и органичен азот, поддържащи елементи.

Разфасовка : 1 kg и 10 kg

За повече информация | NUTRICELL START |


NUTRICELL FINISH

NUTRICELL FINISH e храна за дрожди съдържаща тиамин и дрождени деривати, предназначена за използване в случаите на затруднена или спряла ферментация. Добавянето й по време на АФ, детоксифицира средата и внася необходимите за дрождите хранителни елементи за завършване на алкохолната ферментация.

Разфасовка : 1 kg и 10 kg

За повече информация | NUTRICELL FINISH |


NUTRICELL FML

NUTRICELL FML e органична храна съдържаща основно инактивирани дрожди богати на амино киселини и поддържащи елементи. NUTRICELL FML внася качествени хранителни вещества на млечно-киселите бактерии, намалява латентната фаза след засяването с бактерии и ускорява започването на ЯМКФ.

Разфасовка : 1 kg и 5 kg


SUBLIPROTECT

SUBLIPROTECT  e комбинация от галови танини, елагови и проантоцианидинови, както и сухи инактивирани дрожди (LSI), богати на редуциращи елементи. Този препарат е специфично разработен за предпазване и стабилизиране на цвета, както и за предпазване на ароматите във времето..

Разфасовки : 1 kg

Дози:  : 5 - 20 g/hL

За повече информация | SUBLIPROTECT |


SUBLISTAB

Комбинация от елагови и проантоцианидинови танини, слабо полимеризирани, SUBLISTAB    е разработен специфично за предпазване и за стабилизиране на цвета на вашите вина. Това е първокласен танин за термовинификация.

Разфасовки : 1 kg

Дози:  : 10 - 40 g/hL

За повече информация | SUBLISTAV |


VIAZYM  MP

VIAZYM  MP  e специфичен ензимен препарат за опитимизиране на мацерацията с ципите и за подобряване на пресуването, бистренето на мъстта и следователно подобряване качеството на мъстта, получена след мацерация с ципите. Този ензим оптимизира също пресуването с увеличаване на рандемана сок. VIAZYM MP води до по-добро и по-бързо избистряне на мъстта. Улеснява екстракцията на предшествениците на ароматни съединения и на ранен етап освобождава ароматите, свързани с гликозиди.

Разфасовки: 100 g

Дози : 2 - 4 g/100 kg

За повече информация | VIAZYM MP |


VIAZYM  EXTRACT

VIAZYM  EXTRACT  eособено адаптиран за мацерация с ципите на бяло грозде за екстракция на аромати, обем и мазнота. Използва се също за мацерация при винификация на червено грозде, за екстракция и стабилизация на цвета, за екстракция на структура и на аромати.

Разфасовки : 100 mL, 1 L и 10 L / 100 g

Дози:

Червено грозде : 1 - 3 mL/100 kg или 1 - 3 g/100 kg

Бяло грозде: 2 - 4 mL/100 kg или 2 - 4 g/100 kg

За повече информация | VIAZYM EXTRACT |


VIAZYM  FLOT

VIAZYM   FLOT   е течен пектолитичен ензимен препарат, за използване при флотация. Улеснява изкачването на шапката от добре уплътнени утайки.

Разфасовки: 1 L

Дози : 2 - 4 mL/hL

За повече информация | VIAZYM FLOT |


За повече информация за новите продукти на MARTIN VIALATTE моля разгледайте каталога за 2014/2015


Партньори на ADIG