Sofralab - Представя


Нови продукти за кампания 2015-2016


VIALATTE FERM W28

VIALATTE FERM® W28 са дрожди S. cerevisiae, селекционирани за освобождаване на тиоли по време на винификация на сортове грозде, богати на ароматични предшественици. В условията на оптимална фенолна зрялост, те позволяват да се подсилят нюансите на цитрусови плодове и маракуя, придавайки така на виното модерен характер. Щамът притежава отлични ферментативни способности, дори и в трудни условия (ниска температура, висок алкохолен градус, недостиг на азот...). VIALATTE FERM® W28 се препоръчва за винификация на сортовете Совиньон Блан, Коломбар, Вердехо, Пети Мансенг или за червени сортове, за получаване на ароматни розета.

Разфасовка : 500 g и 10 kg

За повече информация | VIALATTE FERM W28 |


NUTRICELL FULLAROM

NUTRICELL® FULLAROM е хранителен продукт на база на производни на дрожди, специално селекционирани, поради влиянието им върху ароматите на вината. NUTRICELL® FULLAROM позволява добър контрол на алкохолната ферментация и подобряване на продуцирането на ферментативни естери по време на винификация на сортове, бедни на ароматични предшественици или на суровина, от парцели с висок рандеман.

Разфасовка : 1 kg и 10 kg

За повече информация | NUTRICELL FULLAROM |


NUTRICELL MIDFERM

NUTRICELL® MIDFERM е комплексен хранителен продукт без сулфати, чиято употреба се препоръчва по време на алкохолна ферментация, за да предпази или да реактивира средата в случай на забавена ферментация. Той освобождава в средата минерален и органичен азот, за да усили дрождения метаболизъм и дрождени обвивки, за да отстрани евентуални инхибитори.

Разфасовка : 1 kg и 10 kg

За повече информация | NUTRICELL MIDFERM |


OPEN PURE

OPEN PURE e препарат, съставен от пречистени манопротеини, произхождащи от дрожди Saccharomyces cerevisiae. OPEN PURE има органолептичен ефект, намалявайки тръпчивостта на танините и увеличавайки устойчивостта на вкусовите аромати и обема. OPEN PURE e напълно разтворим и следователно може да се използва точно преди бутилиране. Въпреки това, са необходими предварителни опити, за да се определи оптималната доза.

Разфасовка : 250 g

Доза за употреба : 0,5 - 5 g/L

За повече информация | OPEN PURE |


OPEN PURE FRAÎCHEUR

OPEN PURE FRAÎCHEUR е комплекс, съставен от специфични полизахариди от клетъчнте стени на дрожди Saccharomyces cerevisiae и от растителни полизахариди (E414). OPEN PURE FRAÎCHEUR внася заобленост и допринася за увеличаване на свежестта в ароматите на вината. В млади вина, OPEN PURE FRAÎCHEUR се използва, за да внесе обем във вкуса, засилвайки ароматичния потенциал и сортовия характер на вината. За вина, чувствителни към развиие, OPEN PURE FRAÎCHEUR внася заобленост и свежест в ароматите. Напълно разтворим, продуктът може да се използва точно преди бутилиране.

Разфасовка : 250 g

Доза за употреба : 0,5 - 20 g/L

За повече информация | OPEN PURE FRAÎCHEUR |


VIAZYM SPIRIT

VIAZYM® SPIRIT е ензимен препарат, препоръчван за бистрене на мъст, предназначена за получаване на дестилати. Това е пектолитичен ензим в течна форма, освободен от пектин метил естеразна активност. Така той улеснява избистрянето на мъстта, без продуциране на метанол, неблагоприятен за качеството на дестилатите.

Разфасовка : 1 L

Доза за употреба : 3 - 5 mL/hL

За повече информация | VIAZYM SPIRIT |


SUBLIRED

Продукт от проантоцианидинови танини, SUBLIRED бе спецфично разработен за да предпази и да засили плодовите аромати. Състоящ се от първкласни танини, SUBLIRED се използва за получаванена модерни, плодови меки вина.

Разфасовка : 1 kg

Доза за употреба : 2 - 15 g/hL

За повече информация | SUBLIRED |


SUBLIFRESH

Специфичен препарат от проантоцианидинови и галови танини, SUBLIFRESH е създаден, за да освежи и подсили ароматното усещане на бели вина и розета. Може да се използва за мъст и вино.

Разфасовка : 1 kg

Доза за употреба : 2 - 15 g/hL

За повече информация | SUBLIFRESH |


KTS CLEAR

KTS CLEAR продукт на базата на хитин глюкан, създаден за бисртене на вината и за отстраняване на лош вкус като силна редукция, животински нотки, фармацевтични тонове.... Необходимо е едно претакане след утаяване, за да се избегне повторно отделяне на абсорбираните молекули.

Разфасовка : 1 kg

Доза за употреба : 5 - 40 g/hL

За повече информация | KTS CLEAR |


KTS CONTROL

KTS CONTROL e продукт на база хитозан, предназначен да контролира развитието на микроорганизмите, отговорни за органолептични отклонения във вината. Напълно разтворим при разтварянето му във вода, той се използва след АФ или след ЯМКФ.

Разфасовка : 500 g

Доза за употреба : 5 - 10 g/hL

За повече информация | KTS CONTROL |


PROVGREEN L170

PROVGREEN®L170 е разтвор на протеини от грах. Този продукт е резултат от специален метод на производство, позволяващ да се достигне висока концентрация на растителни протеини : 170 g/L. Този бистрител осигурява бързо избистряне на мъстта и вината и ограничава значително обема утайка в сравн.

Разфасовка : 20 L

Доза за употреба : за мъст 10 - 25 cL/hL

Доза за употреба : за вино 3 - 10 cL/hL

За повече информация | PROVGREEN L170 |


За повече информация за новите продукти на MARTIN VIALATTE моля разгледайте каталога за 2015/2016


Партньори на ADIG