ADIG И ADIG AGRO ПРЕДСТАВЯТ

ВИНАРИЯ 2020

„Винария“ е част от единствения на Балканите форум за селско стопанство, вино, храни и оборудване, заедно с престижните изложби „Агра“ - за селско стопанство, „Фудтех“ - за хранителната индустрия и „Вкусове от Италия“. На изложенията бяха представени последно поколение технологии, техника, продукти и услуги по цялата верига от полето до трапезата. Във форума всяка година участват около 700 компании от над 30 държави. Всяка по време на изложението се провеждат и следните конкурси:

  • Международен конкурс за иновации - Отличава нови технологии, машини и материали, представени за първи път, за да ги популяризира и рекламира.
  • Международен конкурс „Изборът на потребителя“ - Класацията се прави въз основа на оценките на посетителите, които дегустират продукти в Града на виното и деликатесите.
  • Национален конкурс за дизайн - Категории: 1) Експозиции; 2) Опаковка, етикети, рекламни материали

АДИГ и АДИГ АГРО вземат участие всяка година в конкурса за иновации, като тази година представихме 3 кандидатури:ИНФОРМАТИЧНА СИСТЕМА ЗА АВТОМАТИЧЕН КОНТРОЛ НА ФЕРМЕНТАЦИЯТА ПРИ ПРОИЗВОДСТВО НА ПЕНЛИВИ ВИНА ПО МЕТОДА "ШАРМА"

AphroMate-Plus е една компютърна система за управление, разработена специално не само за автоматизиране, но най-вече да управлява напълно производствения процес на пенливи/шумящи вина по метода Шарма-Мартиноти.
Този метод позволява да се контролира процесът в реално време.
Благодарение на един развит софтуер, мощен и лесен за употреба, потребителят може да узнае с точност във всеки момент състоянието на всеки акратофор и на всички технически елементи в избата (техническото помещение). 
Системата APHROMATE-PLUS прави възможно не само управлението по един нов, ефикасен и бърз начин, но и оптимизира нормалните операции за обогатяване, затваряне на резервоара, термичен спад, зреене и дегазиране, но също и управление на:

  •  Скоростта на ферментация и продължителността на вторичната ферментация
  • Подходящо количество на остатъчни захари и CO2, разтворен във виното.
  • Получаване на цялата необходима информация за проследяване на жинеспособността на дрождите по време на ферментацията.
  • Следене на ферментацията в открит резервоар, храненето, за да се избегне проблемната редуктивност по метода Шарма
  • Осигуряването на едно по-прецизно управление на ферментацията, за да не се налага предозиране на захарите и да се дегазира резервоара.
  • Спиране на ферментацията по ефикасен начин в подходящ момент чрез охлаждане, имайки предвид инерцията и термичната динамика на резервоарите.
  • Правилното управление на макро - оксигенацията в зависимост от напредването на ферментацията, така че да се контролират окислително- редукционните процеси и също да се избегне употребата на мед.

РЕЗЕРВОАР В ЯЙЦЕВИДНА ФОРМА ИЗРАБОТЕН ОТ ДЪРВЕСИНА И НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА 

Уникален на пазара продукт, EGGONUM® е изкусно съчетание между неръждаемата стомана и дъбовата дървесина. Благодарение на това обединяване на материали, този овален съд се възползва от микрооксигенацията, свойствена за дъба и от инокса, който подчертава свежестта и плодовостта. Ползата от продукта е в неговата овална форма, която
увлича колебателно движение, наречено "брауново движение", благоприятсвано от липсата на каквито и да е ъгли. Това позволява въвеждане в суспензия на утайките и по-добър обмен. 

| ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА EGGONUM ТУК |ВИНЕНИ СОРТОВЕ ГРОЗДЕ УСТОЙЧИВИ НА МАНА И ОИДИУМ

За първи път в България бяха представени четири полигенни сорта грозде (два бели и два червени), резултат на дългогодишна работа и проучвания на специализирани европейски институти и утвърдени пепиниерии, сред които ПЕПИНИЕР ВИТИКОЛ ФИЛИП ДАИДЕ.
Тези сортове са 100 % устойчиви на мана и оидиум, което спестява множество обработки и намалява до 80 % използването на фунгициди. Гроздето притежава чудесни органолептичи характеристики и е много подходящо за купажи


Освен двата димплома в "Конкурса за иновации", АДИГ получи и специална награда за принос в развитието на "ВИНАРИЯ" с 20 поредни години участие в изложението.


ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ПО ПРЕДСТАВЕНИТЕ ИНОВАЦИИ МОЖЕ ДА СЕ ОБЪРНЕТЕ КЪМ НАС


Партньори на ADIG