Новият изпарител Vacuum Vortex
Благодарение на новата технология Vacuum Vortex, патентованият ELVAvortex въвежда технологията на вакуум изпарение в нови области на приложение. Неговата конструкция е изключително компактна и позволява да се внесе голяма мощност в ограничено пространство и прави вакуум изпарението достъпно за малки потребители.
ELVAvortex има следните приложения в областта на производството на напитки:
За намаляване на алкохола и обезалкохоляване
Тази нова технология е особено адаптирана към намаляване на алкохола във вино. Доставка на охладител 30 000 kcal/hБлагодарение на технология на лек вакуум, виното се нагрява до температура не по-висока от 35°C по време на процеса, въпреки дестилацията на алкохол. Това позволява деликатна обработка. В допълнение към голямата плътност на мощността и следователно малкия размер, в сравнение с традиционните вакуумни процеси, ELVAvortex се отличава с други уникални характеристики. Позволява да се обработят директно мътни и нефилтрирани мъсти, без да се засяга процесът. По този начин е възможно да се използва вакуумна технология директно на различни етапи от винопроизводството.
*Подробно въведение в технологията зад ELVAvortex може да се намери в подробната презентация на | Powerpoint |
Благодарение на компактния си дизайн, ELVAvortex може да се използва в малки изби. По този начин обеми от 200 литра могат да бъдат обработени директно.
Тeхнически данни
Размер:
връзка към външен резервоар за съхранение от обем 200 l
* Основно оборудване:
- Резервоар за процеса от неръждаема стомана
- Кондензатор за кондензация на пара
(охлаждащата вода трябва да бъде доставена отвън)
- Вградена вакуумна помпа
- Инжектиране на инертен газ (източник на азот не е включен в доставката)
- Управление чрез сензорен екран
*Опции
- Ректификационна колона с пълнеж от неръждаема стомана
- Етаж за събиране на аромата
- Допълнително електрическо загряване за увеличаване на производството
За повече информация :
Разгледайте сайта на ELVAmac : elvamac.ch
Свържете се с нас : office@adig.bg