АДИГ представя схема за винификация на Шардоне. Протоколът е разработен с цел максимално извличане на типичните характеристики на сорта и региона. Подходящ за грозда с добра и много добра зрялост и контакт с дъбова дървесина под формата на чипс или барик.
SO2: Бактол Р - 10 g/hL
|
Приемане на гроздетоСУЛФИТИРАНЕ |
Бактол Р: калиев метабисулфит, внавя половината от теглото си като чист серен диоксид |
SO2: Бактол Р - 7 g/hL
Танин: СУБЛИУАЙТ - 5 g/hl
|
Пресуване |
Сублиуайт: танин за бяло вино на базата на гроздов танин, антиоксидантни свойства, запазва цвета и ароматите, улеснява избистрянето, структуриращ ефект. |
Рандеман - 60% | ||
Ензим: Депектил Кларификасион - 2 g/Hl
Бистрене: БЕНТОГРИЙН - 20 g/hL
За пресовата мъст: БЕНТОГРИЙН 40 – 60 g/hL - |
БИСТРЕНЕ НА МЪСТТАМъстта да се избистри до 100 до 120 NTU |
Депектил Кларификасион: ензимен препарат за бистрене на мъст, за да предизвика седиментация и флокулация в мъстта Бентогрийн: превантивна обработка срещу окисление и белтъчна нестабилност |
Дрожди: ВИТИЛЕВЮР ШАРДОНЕ - 20 g/hL
Активатор: АКТИФЕРМ 1 - 20 g/hL
Дървесина: Чипс Бленд 11 - 1.5 g/L
Глутатион: НЕОКРИСПИ - 10 g/hl
|
АЛКОХОЛНА ФЕРМЕНТАЦИЯДа се регулира температурата на 18°С |
Дрожди Шардоне: дрожди адаптирани за производство на вина от сорта Шардоне Актиферм 1: растежен фактор, осигурява органичен и неорганичен източник на азот. Бленд 11: комбинация от чипс с различен произход и изпичания, специално разработен за влагане по време на ферментция Неокриспи: инактивирани дрожди, богати на глутатион |
Активатор: АКТИФЕРМ 2 - 20 g/hL
|
В средата на ферментацията
|
Актиферм 2: органичен и неорганичен източник на азот, дрождени обвивки, поддържащи елементи |
Засяване: Витилактик F - 1g/hL
+ Маловит - 20g/hL
|
ЯБЪЛЧЕНО МЛЕЧНО КИСЕЛА ФЕРМЕНТАЦИЯ В БАРИК |
Ако pH < 3.2, да се използва щам Kit Starter BL01 с активатор Маловит В Да се направи ЯМКФ в барик |
SO2: БАКТОЛ P - 10 g/hl
|
ПРЕТАКАНЕСУЛФИТИРАНЕ |
Бактол Р: предпазва виното от окисление и осигурява микробиологична стабилноста на вината |
За избор на вместимостта на барика, на вида и изпичането на барика, консултирайте се с нас |
СЪХРАНЕНИЕ В БАРИК |
Редовен контрол на SO2 |
КРИСТАЛИН (+ СИЛИЗОЛ) |
БИСТРЕНЕ |
Дозата на бистрителя да се определи опитно. При доза на Кристалин над 2 g/hl да се добави Силизол, за да се избегне свръхбистрене |
БЕНТОНИТ ЕЛЕКТРА |
СТАБИЛИЗИРАНЕ СРЕЩУ КРИСТАЛНИ ПОМЪТНЯВАНИЯ |
Дозата на бентонита да се определи опитно. |
Евентуални допълнителни обработки на виното ще се определят след посещение и дегустация. За информация, консултирайте се с нас. |
ПретаканеФилтриранеБутилиране |
Съхранение на виното в доляти до горе резервоари. Ежемесечен контрол на SO2. Досулфитиране до желан свободен SO2 : 3 седмици преди бутилиране. |
Информацията, описана по-горе отговаря на нашите актуални познания. Тя е дадена без ангажимент или гаранция, в случаите, когато условията на използване са извън наш контрол. Тя не освобождава потребителя от спазването на законовите норми и предписанията за безопасност, които са в сила.