АДИГ представя схема за винификация на Мускат / Мискет. Протоколът е разработен с цел максимално извличане на типичните характеристики на сорта и региона. Подходящ за грозда със средна и добра зрялост, без контакт с дървесина.
SO2: Бактол Р - 10 g/hL
|
Приемане на гроздетоСУЛФИТИРАНЕ |
Бактол Р: калиев метабисулфит, внавя половината от теглото си като чист серен диоксид |
Ензим: ДЕПЕКТИЛ MP+ - (3 g /100 kg)
Добавете ензима на изхода на гроздомелачката. SO2: Бактол Р - 7 g/hl
|
РОНКАНЕНАСТОЙВАНЕ С ЦИПИТЕ
|
Напревате много деликатно ронкане, последвано от настойване с ципите. |
Танин: СУБЛИУАЙТ - 3 g/hl
|
ПРЕСУВАНЕ |
Сублиуайт : танин за бяло вино на базата на гроздов танин, антиоксидантни свойства, запазва цвета и ароматите, улеснява избистрянето, структуриращ ефект. |
Рандеман - 60% | ||
Комплексен продукт за бистрене: БЕНТОГРИЙН - 30 g/hL
или |
БИСТРЕНЕ НА МЪСТТАМъстта да се избистри до 120-150 NTU |
По време на избистрянето е много важно да се добави БЕНТОГРИЙН комплексен продукт за елиминиране на окислени и окисляеми полифеноли. Това ще позволи да се намалят обработките в последствие и да се запазят ароматите формирани по време на ферментацията . |
Дрожди: ВИТИЛЕВЮР 58W3/АЛБАФЛОР - 20 g/hL
Активатор: АКТИФЕРМ 1 - 20 g/hL
Глутатион + танин: АМПЛИТАН ВЕ - 15 g/hl
|
АЛКОХОЛНА ФЕРМЕНТАЦИЯДа се регулира температурата на 17°С |
Дрожди 58W3/Албафлор - дрожди адаптирани за производство на вина от армотични бели сортове с изразен терпенов профил Актиферм 1: растежен фактор, осигурява органичен и неорганичен източник на азот. Амплитан ВЕ: богат на глутатион, засилва защитата от окисление. |
Активатор: АКТИФЕРМ 2 - 20 g/hL
|
В средата на ферментацията
|
Актиферм 2: органичен и неорганичен източник на азот, дрождени обвивки, поддържащи елементи |
SO2: БАКТОЛ P - 10 g/hl
|
ПРЕТАКАНЕСУЛФИТИРАНЕ |
Бактол Р: предпазва виното от окисление и осигурява микробиологична стабилноста на вината |
Ензим: ДЕПЕКТИЛ АРОМ - 1 g/hl
|
ИЗЯВА НА АРОМАТИТЕ |
Да се дегустира всеки ден и да се добави 10 g/hl Бентонит Електра, когато е постигнат желания ефект |
КРИСТАЛИН (+ СИЛИЗОЛ) |
БИСТРЕНЕ |
Дозата на бистрителя да се определи опитно. При доза на Кристалин над 2 g/hl да се добави Силизол, за да се избегне свръхбистрене |
БЕНТОНИТ ЕЛЕКТРА |
СТАБИЛИЗИРАНЕ СРЕЩУ КРИСТАЛНИ ПОМЪТНЯВАНИЯ |
Дозата на бентонита да се определи опитно. |
Евентуални допълнителни обработки на виното ще се определят след посещение и дегустация. За информация, консултирайте се с нас. |
ПретаканеФилтриранеБутилиране |
Съхранение на виното в доляти до горе резервоари. Ежемесечен контрол на SO2. Досулфитиране до желан свободен SO2 : 3 седмици преди бутилиране. |
Информацията, описана по-горе отговаря на нашите актуални познания. Тя е дадена без ангажимент или гаранция, в случаите, когато условията на използване са извън наш контрол. Тя не освобождава потребителя от спазването на законовите норми и предписанията за безопасност, които са в сила.