АДИГ представя схема за винификация на Розе. Протоколът е разработен с цел максимално извличане на типичните характеристики на сорта и региона. Подходящ за грозда със средна и добра зрялост, без контакт с дървесина.
SO2: Бактол Р - 10 g/hL
|
Приемане на гроздетоСУЛФИТИРАНЕ |
Бактол Р: калиев метабисулфит, внавя половината от теглото си като чист серен диоксид |
Ензим: ДЕПЕКТИЛ Екстраксион - 3 g/100 kg
SO2: Бактол Р - 7 g/hL
Танин: СУБЛИУАЙТ - 5 g/hl
|
НАСТОЙВАНЕ С ЦИПИТЕПресуване |
Направете много деликатно ронкане, последвано от настойване с ципите Депектил Екстраксион: пектолитичен ензим за екстракция на клетъчното съдържимо Сублиуайт: танин за бяло вино на базата на гроздов танин |
Рандеман - 60% | ||
Бистрител: ПОЛИПРЕС AF - 30 g/hL
(При загнило грозде: 60 g/hL ПОЛИПРЕС AF) |
БИСТРЕНЕ НА МЪСТТАМъстта да се избистри до 80 до 100 NTU |
Преди отделянето от утайките е препоръчително да се направи бистрене с ПОЛИПРЕС. Полипрес: комплексен продукт за елиминиране на окислени и окисляеми полифеноли, а също така и да коригира цвета на розе вината. |
Дрожди: ВИТИЛЕВЮР LB РОЗЕ/ LB РУЖ/М83 - 20 g/hL
Дрождени деривати: НЕО КРИСПИ - 20 g/hl
Танин: СУБЛИУАЙТ - 5 g/hl
Активатор: AКТИФЕРМ 1 - 20 g/hl
|
АЛКОХОЛНА ФЕРМЕНТАЦИЯДа се регулира температурата на 17°С (Да не надвишава 18°С) |
Дрожди Lb розе/ Lb руж/M83: дрожди адаптирани за производство на розе вина Актиферм 1: растежен фактор, осигурява органичен и неорганичен източник на азот. Неокриспи: инактивирани дрожди, богати на глутатион Сублиуайт: танин за бяло вино на базата на гроздов танин |
Активатор: АКТИФЕРМ 2 - 20 g/hL
|
В средата на ферментацията При плътност около 1.060 – 1.050 |
Актиферм 2: органичен и неорганичен източник на азот, дрождени обвивки, поддържащи елементи |
SO2: БАКТОЛ P - 10 g/hl
|
ПРЕТАКАНЕСУЛФИТИРАНЕ |
Бактол Р: предпазва виното от окисление и осигурява микробиологична стабилноста на вината |
Редовен контрол на SO2 |
СЪХРАНЕНИЕ |
Отлежаване в пълен резервоар на бистро вино. |
СЪБЛИУАЙТ или СУБЛИ ’ОАК или ДЪБОВ ЧИПС |
СЪХРАНЕНИЕДа се определи след посещение и дегустация |
Вида и дозата на продукта за съзряване да се определи след дегустация и опит |
КРИСТАЛИН 2-4 g/hl + СИЛИЗОЛ 3cl/hl |
БИСТРЕНЕ |
Според дегустацията, може да се окаже че бистрене само с КРИСТАЛИН Намалявва ароматите. Да се направят опити в лаборатория. СИЛИЗОЛ позволява пълно и бързо избистряне. |
БЕНТОНИТ EЛЕКТРА при необходимост КРИСТАБ GC 20cl/hl - течен (карбокси метил целулоза 10g/hl – при работа със сух продукт) |
СТАБИЛИЗИРАНЕ СРЕЩУ КРИСТАЛНИ ПОМЪТНЯВАНИЯ |
Дозата на бентонита се определя опитно. Тартаратната стабилност на розе вината е от първостепенно значение. Кристаб GC Отговяря отлично на нуждите за бързо производство. Проверете белтъчната стабилност преди обработката. |
Евентуални допълнителни обработки на виното ще се определят след посещение и дегустация. За информация, консултирайте се с нас. |
СЪХРАНЕНИЕФилтриранеБутилиране |
Съхранение на виното в доляти до горе резервоари. Ежемесечен контрол на SO2. Досулфитиране до желан свободен SO2 : 3 седмици преди бутилиране. |
Информацията, описана по-горе отговаря на нашите актуални познания. Тя е дадена без ангажимент или гаранция, в случаите, когато условията на използване са извън наш контрол. Тя не освобождава потребителя от спазването на законовите норми и предписанията за безопасност, които са в сила.